Skip to main content

Het thuis van

roostersoftware specialisten

Strates is de plek waar specialisten in roostersoftware zich thuis voelen. Mensen staan bij ons centraal, niet alleen in onze projecten, maar ook binnen ons eigen team. We zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé, bieden een aantrekkelijke beloning, bevorderen plezier in het werk en richten ons op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We kennen en begrijpen de complexe wereld van personeelsplanning en excelleren op het raakvlak van mensgerichte technologie en processen. Bij onze klanten kunnen collega's zich verdiepen in hun vakgebied, terwijl ze bij Strates werken aan hun professionele en persoonlijke groei.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Neem contact met ons op

De focus op roostersoftware

Wij ondersteunen onze klanten bij de implementeren, functioneel beheren en optimaliseren van roostersoftware. Dit begon met het ondersteunen van organisaties die gebruik maken van ORTEC Workforce Scheduling, waarbij we een waardevolle samenwerking zijn aangegaan met ORTEC als ‘leverancier’.

De kennis en kunde van de Functioneel Beheerders bij Strates strekt zich ondertussen uit. De ‘arena van personele planning’ is een spannend werkveld als het gaat om de mix van processen en systemen. Daar komen we ook andere leveranciers tegen en ondertussen werken we ook (meer en meer) samen met andere leveranciers van roostersoftware, zoals bijvoorbeeld Intus (InPlanning), SDB-Groep (SDB-planing/Aysist), Paralax (Rostar Cas), Nedap (ONS-Planning), Monaco Planning. En we merken dagelijks dat onze focus op de ‘arena van personele planning’ en de software die daarbij gebruikt wordt belangrijke voordelen oplevert.

Als geen ander detacheringsbedrijf in Nederland investeren wij in het vakgebied functioneel beheer en personeelsplanning, met als resultaat dat onze Strates collega’s in dit specialistische werkveld waarlijk excelleren.

Kennis

We investeren aanzienlijk in de kennis van onze collega's, met opleidingen, certificeringen en kennisdelingssessies. We doen dit bij voorkeur in groepsverband, zodat collega's van elkaars praktijkervaring kunnen leren.

We richten ons op vakinhoudelijke aspecten, methodologie en persoonlijke effectiviteit. Als een collega specifieke behoeften heeft, dan bieden wij de nodige individuele ondersteuning.

Plezier en geluk

Plezier in het werk is van groot belang, omdat werk een essentieel onderdeel is van ons leven. We stemmen de ambities en verwachtingen van onze collega's af op hun werkzaamheden, wat ook van cruciaal belang is voor onze klanten. Collega's die zich prettig voelen in hun werk leveren meerwaarde.

Binnen Strates beschouwen we onszelf als de coach en begeleider van onze collega's. Wanneer collega's in hun element zijn, profiteren we daar allemaal van. We bespreken en bewaken samen hun persoonlijke ontwikkeling en carrièrekeuzes.

Ontmoetingen met collega's van Strates zijn belangrijk voor ons. We organiseren (sportieve) evenementen, borrels, kennisdelingssessies en uitstapjes. Deelname is uiteraard vrijwillig.

Duidelijkheid en samenwerking

Onze missie is om klanten te helpen bij het optimaal benutten van roostersoftware, zowel tijdens de implementatie als bij het functioneel beheer en de optimalisatie. Dit is onze kernactiviteit, en we zijn hier duidelijk in, voor zowel collega's, klanten als partners.

Strates is een platte organisatie zonder managementstructuur. Collega's hebben direct contact met de eigenaar, die zelf ook vakspecialist is. Collega's hebben inspraak en kunnen snel inspelen op kansen. We werken samen met andere vakspecialisten, zoals leveranciers van roostersoftware en kennispartners op het gebied van data- en bedrijfsanalyse.

Dienstverlening

Onze klanten moeten de beschikbare werkbelasting verdelen over hun medewerkers. Dit proces, capaciteitsplanning genoemd, vertaalt zich naar een gewenste bezetting en gerichte inzet van medewerkers. Dit is een complexe opgave waarbij veel variabelen, zoals beschikbaarheid, werktijden, ervaringsniveau, locatie en verwachte drukte een rol spelen.

Een goed roostersoftwarepakket vereenvoudigt dit proces aanzienlijk, maar na de aanschaf begint het echte werk pas. Het is belangrijk om de software op slimme wijze te integreren in het applicatielandschap, om de juiste koppelingen te maken, toegangsrechten toe te wijzen en planners en gebruikers op te leiden. Na de implementatie is het cruciaal om de software voortdurend aan te passen aan veranderende eisen en wensen. Dat is wat we doen: beheren en optimaliseren van roostersoftware.